Poll: Vjetroelektrane budućnosti
Smatrate li da BiH ima potencijal da postane lider u korištenju vjetroelektrana kao obnovljivog izvora energije?
Home | Biomasa | Nema nestašice, osigurana sirovina za proizvodnju peleta

Nema nestašice, osigurana sirovina za proizvodnju peleta

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
image Foto: Ilustracija

Iz kompanije KOVAN M.I. doo Gračanica, lidera u proizvodnji drvnog peleta, kotlova i kamina na pelet, široj javnosti dobro poznatih proizvoda pod bh.brandom „EKOLINE Kovan“, danas je saopšteno da frabirka peleta ove kompanije smještena u Olovu proizvodi punim kapacitetom.

“Sirovinu za proizvodnju smo davno osigurali.  KOVAN M.I. doo ne izvozi pelet u cilju što bolje snadbjevenosti domaćeg tržišta. Svim korisnicima „EKOLINE Kovan“ kotlova i kamina smo osigurali dostupnost peleta, i to po garantovanim cijenama.

Cijene našeg peleta se formiraju na bazi nesezonske, međusezonske i sezonske cijene, i moram Vas izvjestiti da se ove cijene nisu mjenjale još od 2012.godine. Sezonska cijena „EKOLINE Premium“ peleta A1 kvaliteta, počev od 15.10.2016.godine pa do danas,  je iznosila 280,00 KM po toni“, navode u saopštenju.

Dodaju da su proizvođači peleta osigurali dovoljne količine peleta za grejnu 2016/2017 godinu, a u ljetnom periodu se pojavio i višak peleta, zbog čega su mnogi bili i prinuđeni izvoziti energent na ino tržišta.

Energetika.ba

: Podijeli sa drugima
  • email Pošalji prijatelju
  • Dodaj na Facebook
image
I Nizozemska će zabraniti automobile s benzinskim i dizelskim motorima...
opširnije »
image
Slovenska vlada prošli je četvrtak odgovorila na zastupničko pitanje o potencijalu gradnje hidroelektrana na Muri, konkretno projektu HE Hrastje-Mota, čiji cilj je multifunkcionalan i uključuje uređivanje Mure i regulaciju podzemnih voda, turističke namjene i sl. ...
opširnije »
image
Slovenska vlada je prošli četvrtak usvojila prijedlog novi Nacionalni plana o uspostavi infrastrukture za alternativna goriva prema kojem će nakon 2030. obustaviti registraciju dizelskih i automobila pokretanih benzinom....
opširnije »