Poll: Vjetroelektrane budućnosti
Smatrate li da BiH ima potencijal da postane lider u korištenju vjetroelektrana kao obnovljivog izvora energije?
Home | Biomasa | VIDEO: Kotlovi na pelet bh. firme Ekoline Kovan zavrijedili prilog na BBC-u

VIDEO: Kotlovi na pelet bh. firme Ekoline Kovan zavrijedili prilog na BBC-u

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
image Foto: Ilustracija

Bosanskohercegovačka kompanija Kovan M.I. d.o.o. učestvuje u modernizaciji jedne škole u Velikeoj Britaniji, a kroz program unapređenja energetske efikasnosti ugradnjom toplovodnih kotlova na pelet.

Nije nepoznanica da Kovan M.I. d.o.o. već nekoliko godina unazad izvozi toplovodne kotlove na pelet na tržište Velike Britanije. Ali, velika je čast i uspjeh, da vlasti u Velikoj Britaniji kotlove Ekoline Kovan na pelet uključe u projekat unapređenja energetske efikasnosti tamnošnjih školskih ustanova.

U okviru projekta energetske efikasnosti u Srednjoj školi "William Farr“ u Weltonu, Lincolnshire, instalirano je pet Ekoline Kovan toplovodnih kotlova na pelet iz linije "Industry" (kotlovi snage od 150 kW i 200 kW).

BBC je snimio prilog o energetskoj učinkovitosti i uštedama koje će Srednja škola "William Farr" ostvariti na godišnjem nivou, korištenjem Ekoline Kovan toplovodnih kotlova na pelet. Očekivane uštede ove škole za toplotnu energiju na godišnjem nivou iznose preko 180.000,00 GPB.

Projekat Srednje škole "William Farr" jedna je u nizu potvrda o kvalitetu Ekoline Kovan kotlova na pelet. Izvan svake sumnje je da Ekoline Kovan kotlovi ispunjavaju najzahtjevnije evropske standarde u pogledu kvalitete i zaštite okoliša, kao i visoke standarde sigurnosti i propise o emisijama CO2 u Velikoj Britaniji.

Zbog ovakvih uspjeha sasvim je jasna i neupitna liderska pozicija Kovan M.I. d.o.o. na tržištu Bosne i Hercegovine.Energetika.ba / Klix.ba

: Podijeli sa drugima
  • email Pošalji prijatelju
  • Dodaj na Facebook
image
I Nizozemska će zabraniti automobile s benzinskim i dizelskim motorima...
opširnije »
image
Slovenska vlada prošli je četvrtak odgovorila na zastupničko pitanje o potencijalu gradnje hidroelektrana na Muri, konkretno projektu HE Hrastje-Mota, čiji cilj je multifunkcionalan i uključuje uređivanje Mure i regulaciju podzemnih voda, turističke namjene i sl. ...
opširnije »
image
Slovenska vlada je prošli četvrtak usvojila prijedlog novi Nacionalni plana o uspostavi infrastrukture za alternativna goriva prema kojem će nakon 2030. obustaviti registraciju dizelskih i automobila pokretanih benzinom....
opširnije »