Poll: Vjetroelektrane budućnosti
Smatrate li da BiH ima potencijal da postane lider u korištenju vjetroelektrana kao obnovljivog izvora energije?
Home | Gas | Benzin u SAD-u na najvišoj razini u dvije godine

Benzin u SAD-u na najvišoj razini u dvije godine

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
image Foto: Ilustracija

Cijena benzina u SAD-u je skočila na dvogodišnji maksimum, pošto se tropska oluja Harvey ponovo obrušila na američku obalu Meksičkog zaljeva.

Rafinerija "Port Arthur" u vlasništvu kompanije Motiva Enterprises, najveća u zemlji, počela je s kontroliranim zatvaranjem pogona zbog velikih poplava, izvještava agencija "Bloomberg".

Taj prekid proizvodnje je utjecao na skok cijena motornih goriva na burzi u New Yorku od čak 6,6 posto, dok pad potražnje za naftom iz tvornica pogođenih olujom drži cijene "crnog zlata" na najnižoj razini u pet tjedana.

Cijena benzina za isporuku u rujnu, čije ugovaranje ističe sutra, porasla je za 11,76 centi na 1,9009 dolara po galonu (3,78 litara) na Njujorškoj robnoj burzi, što je najviša razina u više od dvije godine.

Benzin za isporuke u listopadu je ugovaran za 5,7 centi skuplje, na 1,6587 dolara na trgovanju rano popodne u 13:40 časova u Londonu.

Energetika.ba

: Podijeli sa drugima
  • email Pošalji prijatelju
  • Dodaj na Facebook
image
Krenulo je polaganje i montaža prekoganičnog dalekovoda koji će povezivati Veliku Britaniju i Belgiju. ...
opširnije »
image
Prije početka rata 2011. Sirija je bila u potpunosti elektrificirana, s 95% kućanstava povezanih na električnu mrežu. ...
opširnije »
image
U srijedu, 27. septembra, u Gradačcu će službeno biti pušteno u rad novoobnovljeno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda koje bi svojim kapacitetom trebalo zadovoljiti potrebe Gradačca u narednih trideset godina, izvijestila je RTV Slon....
opširnije »