Poll: Vjetroelektrane budućnosti
Smatrate li da BiH ima potencijal da postane lider u korištenju vjetroelektrana kao obnovljivog izvora energije?
Home | Gas | Benzin u SAD-u na najvišoj razini u dvije godine

Benzin u SAD-u na najvišoj razini u dvije godine

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
image Foto: Ilustracija

Cijena benzina u SAD-u je skočila na dvogodišnji maksimum, pošto se tropska oluja Harvey ponovo obrušila na američku obalu Meksičkog zaljeva.

Rafinerija "Port Arthur" u vlasništvu kompanije Motiva Enterprises, najveća u zemlji, počela je s kontroliranim zatvaranjem pogona zbog velikih poplava, izvještava agencija "Bloomberg".

Taj prekid proizvodnje je utjecao na skok cijena motornih goriva na burzi u New Yorku od čak 6,6 posto, dok pad potražnje za naftom iz tvornica pogođenih olujom drži cijene "crnog zlata" na najnižoj razini u pet tjedana.

Cijena benzina za isporuku u rujnu, čije ugovaranje ističe sutra, porasla je za 11,76 centi na 1,9009 dolara po galonu (3,78 litara) na Njujorškoj robnoj burzi, što je najviša razina u više od dvije godine.

Benzin za isporuke u listopadu je ugovaran za 5,7 centi skuplje, na 1,6587 dolara na trgovanju rano popodne u 13:40 časova u Londonu.

Energetika.ba

: Podijeli sa drugima
  • email Pošalji prijatelju
  • Dodaj na Facebook
image
Končar je objavio potpisivanje važnog ugovora za isporuku opreme za Zračnu luku Dubrovnik. ...
opširnije »
image
Američki federalni regulatori PHMSA naložili su operatoru jedinog američkog izvoznog LNG terminala Sabine Pass da mora zatvoriti dva od pet spremnika kapaciteta 160.000 m3 zbog otkrivenih velikih propuštanja plina. ...
opširnije »
image
Holandska energetska kompanija Nero Renewable planira u Rumuniji uskoro realizirati projekt dvije vjetroelektrane. ...
opširnije »