Poll: Vjetroelektrane budućnosti
Smatrate li da BiH ima potencijal da postane lider u korištenju vjetroelektrana kao obnovljivog izvora energije?
Home | Gas | Katarska kriza ne utječe na isporuke plina

Katarska kriza ne utječe na isporuke plina

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
image Foto: Ilustracija

Kriza u Perzijskom zaljevu, u kojoj se Katar našao izoliran i u diplomatskoj blokadi, ne utječe na njegove isporuke plina kupcima sukladno ugovorima, izjavio je katarski ministar vanjskih poslova Mohammad bin Abdel Rahman Al Thani.

Katar ispunjava svoje obveze i sve pravne norme  u zaključivanju ugovora i ne prekida isporuke plina, objasnio je ministar Al Thani na susretu s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom i naglasio kako kriza nije ekonomski štetno djelovala na katarsko gospodarstvo.

Kriza je nastala nakon što su susjedne arapske zemlje, predvođene Saudijskom Arabijom, prekinule sve diplomatske odnose s Katarom optuživši ga da financira islamske terorističke skupine, javlja ruska novinska agencija TASS.

Energetika.ba

: Podijeli sa drugima
  • email Pošalji prijatelju
  • Dodaj na Facebook
image
Krenulo je polaganje i montaža prekoganičnog dalekovoda koji će povezivati Veliku Britaniju i Belgiju. ...
opširnije »
image
Prije početka rata 2011. Sirija je bila u potpunosti elektrificirana, s 95% kućanstava povezanih na električnu mrežu. ...
opširnije »
image
U srijedu, 27. septembra, u Gradačcu će službeno biti pušteno u rad novoobnovljeno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda koje bi svojim kapacitetom trebalo zadovoljiti potrebe Gradačca u narednih trideset godina, izvijestila je RTV Slon....
opširnije »