Poll: Vjetroelektrane budućnosti
Smatrate li da BiH ima potencijal da postane lider u korištenju vjetroelektrana kao obnovljivog izvora energije?
Home | Gas | LNG Hrvatska objavio natječaje za pristan, priključni plinovod i FSRU brod

LNG Hrvatska objavio natječaje za pristan, priključni plinovod i FSRU brod

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
image

LNG Hrvatska je objavio natječaje na kojima traži tvrtke za izgradnju pristana i priključnog plinovoda te brodograditelja koji će izgraditi plutajuću jedinicu za prihvat, skladištenje i uplinjavanje tj. FSRU brod.

U natječaju objavljenom na internetskim stranicama LNG-a Hrvatska, zainteresirani gospodarski subjekti pozivaju se na dostavu zahtjeva za sudjelovanje u postupku nabave izvođenja radova za prihvatni LNG terminal Krk kao FSRU tehničkog rješenja, koje se sastoji od projektiranja i izgradnje pristana, priključnog plinovoda i visokotlačnih instalacija s uključivo čistačkom stanicom, vodovoda i odvodnje, pomoćnih postrojenja i objekata.

Otvoren je i natječaj za isporuku plutajuće jedinice za prihvat, skladištenje i uplinjavanje (FSRU broda), uz pružanje usluga upravljanja i održavanja FSRU-a kao dijela prihvatnog LNG terminala na Krku.

Rok prijave na oba natječaja je 29. rujna nakon čega će uslijediti poziv za podnošenje obvezujućih ponuda. Ugovori s odabranim kompanijama u ta dva odvojena postupka trebali bi biti potpisani do kraja godine.

Prema planovima, krčki LNG terminal trebao bi biti dovršen do kraja 2019. godine što je bio uvjet za sufinanciranje sredstvima Europske unije, dok bi prve isporuke plina s tog terminala trebale krenuti godinu kasnije.

Energetika.ba

: Podijeli sa drugima
  • email Pošalji prijatelju
  • Dodaj na Facebook
image
Gasprom je u januaru smanjio tranzit gasa preko Ukrajine u Evropu za 25 odsto u poređenju sa početkom mjeseca....
opširnije »
image
Izgradnja VE Arkona u njemačkom dijelu Baltičkog mora prešla je u drugu fazu, a radovi napreduju brže od plana, objavila je njemačka energetska kompanija E.ON. ...
opširnije »
image
Končar je objavio kako je završena prva faza projekta revitalizacije HE Gojak i HE Ozalj 1. ...
opširnije »