Poll: Vjetroelektrane budućnosti
Smatrate li da BiH ima potencijal da postane lider u korištenju vjetroelektrana kao obnovljivog izvora energije?
Home | Gas | Ajnadžić najavio treću fazu gasifikacije Kromolja

Ajnadžić najavio treću fazu gasifikacije Kromolja

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
image Foto: Arhiv

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić obišli su naselje Kromolj u kojem je završena druga faza gasifikacije.

Dužina gasovodaje 2,3 kilometara, a za projekt ove druge  faze Općina Centar je iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 250.000 KM.

U prvoj i drugoj fazi ukupno je izgrađeno  4,3 kilometara gasovoda, sveukupna vrijednost projekta je 470.000 KM, a planirano je oko 400 plinskih priključaka.

Načelnik Ajnadžić je okupljenim mještanima čestitao na konstruktivnoj saradnji sa Općinom, te najavio i treću fazu gasifikacije.

- Želimo da naselje Kromolj bude primjereno naselje, a mi ćemo učiniti sve da to ostvarimo – kazao je Ajnadžić i dodao da je za to potrebna dalja saradnja mještana Kromolja sa Općinom.

Istakao je da ne odustaje od infrastrukturnih projekata za Kromolj, a to je izgradnja puta, vodovoda, kanalizacione mreže, ulice koja će nositi ime Armije Republike BiH, izgradnja igrališta, te izgradnja džamije za koju čekaju građevinsku dozvolu.

S obzirom na to da su mještani podsjetili da na Kromolju ima nekoliko klizišta, te da strahuju zbog toga, Ajnadžić je rekao da se iznalaze načini za sanaciju, te da će to biti urađeno tokom sljedeće godine.


Energetika.ba / FENA

: Podijeli sa drugima
  • email Pošalji prijatelju
  • Dodaj na Facebook
image
Nakon što je u prethodnoj tender ponudi došao do 10,6 posto dionica u Energoinvest DVI d.d. Sarajevo, vlasnik turske građevinske kompanije Atilla Group Mehmet Attila Atilla najavio je novi pokušaj ovladavanja sarajeskom kompanijom....
opširnije »
image
Cijene nafte kliznule su u četvrtak na međunarodnim tržištima ispod razine od 63 dolara nakon što je u prvi plan izbila bojazan da će veća američka proizvodnja ugroziti nastojanja proizvođača predvođenih Organizacijom zemalja-izvoznica nafte (OPEC) da ograniče višak u opskrbi....
opširnije »
image
Srbija voz", Konzorcijum Šinvoz i kineska kompanija "Zhunu Lokomotive" potpisali su Ugovor o remontu i modernizaciji pet elektromotornih vozova serije 412/416, saopšteno je danas iz "Srbija Voza"....
opširnije »