Poll: Vjetroelektrane budućnosti
Smatrate li da BiH ima potencijal da postane lider u korištenju vjetroelektrana kao obnovljivog izvora energije?
Home | Nuklearna energija | Mogherini uvjerena da će se Washington držati iranskog nuklearnog sporazuma

Mogherini uvjerena da će se Washington držati iranskog nuklearnog sporazuma

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
image Foto: Ilustracija

Šefica evropske diplomatije Federica Mogherini izjavila je u utorak kako je uvjerena da će se Sjedinjene Države držati iranskog nuklearnog sporazuma iz 2015. godine, uprkos njihovim tvrdnjama da će učiniti suprotno, jer sporazum funkcionira.

- Uvjerena sam da će analize u Sjedinjenim Državama dovesti do mudre odluke, drugim riječima do očuvanja onoga što funkcionira - izjavila je ona na marginama konferencije o mirovnom posredovanju u  Oslu.

- Evropska unija u svakom slučaju će garantirati da se sporazum održi, da se mi pridržavamo njega, i da se naša politika angažmana s Iranom nastavi - kazala je Mogherini, prenosi Reuters.

Energetika.ba / FENA

: Podijeli sa drugima
  • email Pošalji prijatelju
  • Dodaj na Facebook
image
I Nizozemska će zabraniti automobile s benzinskim i dizelskim motorima...
opširnije »
image
Slovenska vlada prošli je četvrtak odgovorila na zastupničko pitanje o potencijalu gradnje hidroelektrana na Muri, konkretno projektu HE Hrastje-Mota, čiji cilj je multifunkcionalan i uključuje uređivanje Mure i regulaciju podzemnih voda, turističke namjene i sl. ...
opširnije »
image
Slovenska vlada je prošli četvrtak usvojila prijedlog novi Nacionalni plana o uspostavi infrastrukture za alternativna goriva prema kojem će nakon 2030. obustaviti registraciju dizelskih i automobila pokretanih benzinom....
opširnije »