Poll: Vjetroelektrane budućnosti
Smatrate li da BiH ima potencijal da postane lider u korištenju vjetroelektrana kao obnovljivog izvora energije?
Home | Ostale novosti | Alidžanović: Impresionirani smo efektima Sajma 'Energa'

Alidžanović: Impresionirani smo efektima Sajma 'Energa'

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
image Zlatko Alidžanović

Ceremonijom uručenja priznanja i zahvalnica u Sarajevu je svečano završen 7. međunarodni sajam energije, industrije i rudarstva „Energa 2017“.

-  Zaista smo veoma impresionirani ukupnim efektima sajma, kako po broju izlagača koji su se predstavili kolektivno i pojedinačno na ovogodišnjoj „Energi“, tako i vrlo sadržajnim programom koji je u ova tri dana sajma i konferencije uspio animirati više od 150 učesnika s vrlo aktuelnim temama iz sektora energetike - izjavio je za Fenu predsjednik Uprave Programa ''Energa 2017'' Zlatko Alidžanović.

Posebno je istakao poruku saradnje dvaju  gradova, Sarajeva i Tuzle.

- Tuzla s jedne strane koja je odnjegovala sajam 'Energa' prethodnih šest godina, te  sjajne podrške i dobrodošlice koju smo dobili u Sarajevu, prije svega premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića koji nam je pružio mogućnost da prvi sarajevski projekt 'Energa', inače sedmi po redu, realizujemo na ovakav način u velikoj dvorani Centra Skenderija - dodao je Alidžanović.

-Iskreno se nadamo da će projekt ostati u Sarajevu jer ovdje prostorne mogućnosti to omogućavaju uzimajući u obzir odaziv zainteresiranih izlagača, kvalitetnu tehničku realizaciju kakva se može postaviti u objektu Centra Skenderija, a takve uslove ranije nismo imali u Tuzli - dodao je Alidžanović.

Narednu "Energu 2018" najavio je u sličnom terminu kao ove godine.Energetika.ba / FENA

: Podijeli sa drugima
  • email Pošalji prijatelju
  • Dodaj na Facebook
image
Ruski energetski gigant Gasprom dobio je dozvolu od turskih vlasti za izgradnju drugog kraka morske dionice gasovoda Turski tok, saopštila je ta kompanija. ...
opširnije »
image
Mađarska vlada priprema plan o poticanju izgradnje 3000 malih sunčanih elektrana na poljoprivrednim dobrima. ...
opširnije »
image
Javni natječaji za istraživanje i proizvodnju nafte i plina u grčkim teritorijalnim vodama privukli su "snažno zanimanje" kompanija aktivnih na Mediteranu, izjavio je šef grčke državne agencije za upravljanje ugljikovodicima....
opširnije »