Poll: Vjetroelektrane budućnosti
Smatrate li da BiH ima potencijal da postane lider u korištenju vjetroelektrana kao obnovljivog izvora energije?
Home | Ostale novosti | Sve više pohrane energije u SAD-u

Sve više pohrane energije u SAD-u

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
image Foto: Ilustracija

Američki portal 'Renewable Energy World.com' je izvijestio kako se SAD sve više okreće rješenjima za pohranu električne energije.

Naime, prema podacima iz izvješća Saveza za pametnu električnu energiju (SEPA), tijeko 2016. godine čak je 31 američka elektroenergetska i komunalna tvrtka počela koristiti rješenja za pohranu električne energije.

Pri tome se radi o čak 829 sustava ukupne snage 207 MW, čime se snaga svih američkih sustava za pohranu električne energije povećala na 622 MW.

Naravno, najviše takvih sustava u 2016. godini izvedeno je u Kaliforniji i njihova je snaga iznosila 120,5 MW, a zatim slijede Indiana s 22 MW i Ohio sa 16,1 MW.

Pri tome od ukupne snage od 207 MW, čak 151 MW otpada na velike sustave, u vlasništvu lokalnih elektroenergetskih i komunalnih tvrtki i namijenjene za opskrbu i distribuciju električne energije, dok na one u poslovnim i industrijskim objektima otpada 54 MW, a na one u stambenim objektima 4,5 MW.

Energetika.ba

: Podijeli sa drugima
  • email Pošalji prijatelju
  • Dodaj na Facebook
image
Končar je objavio potpisivanje važnog ugovora za isporuku opreme za Zračnu luku Dubrovnik. ...
opširnije »
image
Američki federalni regulatori PHMSA naložili su operatoru jedinog američkog izvoznog LNG terminala Sabine Pass da mora zatvoriti dva od pet spremnika kapaciteta 160.000 m3 zbog otkrivenih velikih propuštanja plina. ...
opširnije »
image
Holandska energetska kompanija Nero Renewable planira u Rumuniji uskoro realizirati projekt dvije vjetroelektrane. ...
opširnije »