Poll: Vjetroelektrane budućnosti
Smatrate li da BiH ima potencijal da postane lider u korištenju vjetroelektrana kao obnovljivog izvora energije?
Home | Ostale novosti | Sve više pohrane energije u SAD-u

Sve više pohrane energije u SAD-u

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
image Foto: Ilustracija

Američki portal 'Renewable Energy World.com' je izvijestio kako se SAD sve više okreće rješenjima za pohranu električne energije.

Naime, prema podacima iz izvješća Saveza za pametnu električnu energiju (SEPA), tijeko 2016. godine čak je 31 američka elektroenergetska i komunalna tvrtka počela koristiti rješenja za pohranu električne energije.

Pri tome se radi o čak 829 sustava ukupne snage 207 MW, čime se snaga svih američkih sustava za pohranu električne energije povećala na 622 MW.

Naravno, najviše takvih sustava u 2016. godini izvedeno je u Kaliforniji i njihova je snaga iznosila 120,5 MW, a zatim slijede Indiana s 22 MW i Ohio sa 16,1 MW.

Pri tome od ukupne snage od 207 MW, čak 151 MW otpada na velike sustave, u vlasništvu lokalnih elektroenergetskih i komunalnih tvrtki i namijenjene za opskrbu i distribuciju električne energije, dok na one u poslovnim i industrijskim objektima otpada 54 MW, a na one u stambenim objektima 4,5 MW.

Energetika.ba

: Podijeli sa drugima
  • email Pošalji prijatelju
  • Dodaj na Facebook
image
Automobili s dizelskim motorima polako gube prijatelje u industrijalizovanom svijetu. Sud u Štutgartu odlučio je zabraniti korištenje dizelaša od 1. januara 2018. godine, a gradovi poput Pariza, Atine i Madrida žele donijeti slične odluke u narednih nekoliko godina. Neki od najvećih proizvođača auta odredili su smrtnu presudu svojim dizelskim modelima....
opširnije »
image
Uvođenje eko-testa prilikom registracije vozila u Federaciji BiH usklađen je s Direktivama Europske unije koje reguliraju tu oblast i neophodno je za osiguranje postizanja ciljeva smanjenja emisija štetnih plinova motornih vozila, priopćilo je Federalno ministarstvo prometa i komunikacija....
opširnije »
image
Nova nalazišta gasa na istoku mediteranske regije mogu da ponude Evropi alternativne izvore energije koje EU traži, izjavio je predsjednik Egipta Abdel Fatah el Sisi....
opširnije »