Poll: Vjetroelektrane budućnosti
Smatrate li da BiH ima potencijal da postane lider u korištenju vjetroelektrana kao obnovljivog izvora energije?
Home | Ostale novosti | Sve više pohrane energije u SAD-u

Sve više pohrane energije u SAD-u

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
image Foto: Ilustracija

Američki portal 'Renewable Energy World.com' je izvijestio kako se SAD sve više okreće rješenjima za pohranu električne energije.

Naime, prema podacima iz izvješća Saveza za pametnu električnu energiju (SEPA), tijeko 2016. godine čak je 31 američka elektroenergetska i komunalna tvrtka počela koristiti rješenja za pohranu električne energije.

Pri tome se radi o čak 829 sustava ukupne snage 207 MW, čime se snaga svih američkih sustava za pohranu električne energije povećala na 622 MW.

Naravno, najviše takvih sustava u 2016. godini izvedeno je u Kaliforniji i njihova je snaga iznosila 120,5 MW, a zatim slijede Indiana s 22 MW i Ohio sa 16,1 MW.

Pri tome od ukupne snage od 207 MW, čak 151 MW otpada na velike sustave, u vlasništvu lokalnih elektroenergetskih i komunalnih tvrtki i namijenjene za opskrbu i distribuciju električne energije, dok na one u poslovnim i industrijskim objektima otpada 54 MW, a na one u stambenim objektima 4,5 MW.

Energetika.ba

: Podijeli sa drugima
  • email Pošalji prijatelju
  • Dodaj na Facebook
image
Krenulo je polaganje i montaža prekoganičnog dalekovoda koji će povezivati Veliku Britaniju i Belgiju. ...
opširnije »
image
Prije početka rata 2011. Sirija je bila u potpunosti elektrificirana, s 95% kućanstava povezanih na električnu mrežu. ...
opširnije »
image
U srijedu, 27. septembra, u Gradačcu će službeno biti pušteno u rad novoobnovljeno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda koje bi svojim kapacitetom trebalo zadovoljiti potrebe Gradačca u narednih trideset godina, izvijestila je RTV Slon....
opširnije »