Poll: Vjetroelektrane budućnosti
Smatrate li da BiH ima potencijal da postane lider u korištenju vjetroelektrana kao obnovljivog izvora energije?
Home | Ostale novosti | Nakon Volva i Jaguar Land Rover se okreće električnim vozilima

Nakon Volva i Jaguar Land Rover se okreće električnim vozilima

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
image Foto: Ilustracija

Britanski proizvođač automobila Jaguar Land Rover objavio je da će od 2020. svi njihovi modeli biti na električni pogon. Naime, od tada tvrtka više neće proizvoditi vozila s motorima s unutarnjim sagorijevanjem već će se fokusirati na hibridna i električna vozila.

Kupci će u svim Jaguarovim modelima moći birati između sasvim električnih automobila, plug-in hibrida i blago hibridnih vozila (MHV) s regenerativnim kočenjem. Prvi sasvim električni SUV-ovi, Jaguar i I-PACE naći će se u prodaji iduće godine.

Automobili će zadržati postojeći dizajn klasičnih roadstera, a kako su objavili govoreći o viziji kompanije za 2040., koncept za budućnost bit će sasvim autonomna električna vozila "u vlasništvu ili dijeljena".

Tvrtka je također objavila da počinje reciklirati aluminij iz starih vozila i ponovo ga koristi u proizvodnji. Ova objava dolazi samo dva mjeseca nakon što je Volvo dao sličnu najavu, kako će sva njihova vozila nakon 2019. imati električni motor, a Škotska je objavila da će nakon 2032. sva nova vozila morati biti električna. Velika Britanija to planira 2040., objavio je Edie. 

Energetika.ba

: Podijeli sa drugima
  • email Pošalji prijatelju
  • Dodaj na Facebook
image
Končar je objavio potpisivanje važnog ugovora za isporuku opreme za Zračnu luku Dubrovnik. ...
opširnije »
image
Američki federalni regulatori PHMSA naložili su operatoru jedinog američkog izvoznog LNG terminala Sabine Pass da mora zatvoriti dva od pet spremnika kapaciteta 160.000 m3 zbog otkrivenih velikih propuštanja plina. ...
opširnije »
image
Holandska energetska kompanija Nero Renewable planira u Rumuniji uskoro realizirati projekt dvije vjetroelektrane. ...
opširnije »