Poll: Vjetroelektrane budućnosti
Smatrate li da BiH ima potencijal da postane lider u korištenju vjetroelektrana kao obnovljivog izvora energije?
Home | Ostale novosti | Đokić: Nema privatizacije Elektroprivrede RS

Đokić: Nema privatizacije Elektroprivrede RS

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
image Petar Đokić

Republika Srpska se drži stava da neće privatizovati “Elektroprivredu Republike Srpske”, koja je u vlasništvu Srpske i nije bilo diskusije o tome da li takav stav treba mijenjati, izjavio je ministar industrije, energetike i rudarstva Srpske Petar Đokić.

On je za “Euroblic” rekao da je u energetskom sektoru Srbija najvažniji partner Srpske i da postoji spremnost da se razgovara o razvijanju nekih oblika partnerstva.

Đokić je podsjetio da se Srpska sprema za velike energetske investicione projekte kao što su nastavak izgradnje hidroelektrane “Dabar”, termoelektrane “Gacko dva”, hidreoelektrane “Buk Bijela”, kao i za neke manje projekte iz tog sektora u gornjem toku Drine.

On je dodao da je za “Elektroprivredu Srpske” ova godina bila teška, hidrološki katastrofalna, te da je taj poslovni sistem morao da posegne za kreditom.

Osvrćući se na banjalučki “Kosmos” nakon stečaja, Đokić je rekao da je to danas stabilno preduzeće koje je prepoznato na tržištu i da će finansijski rezultat za ovu godinu sigurno biti pozitivan.

“Imamo i drugih primjera preduzeća koja su se iz stečaja preobrazila kao što su `Zrak`, `Nova Borja`, `Nova romanija` za koju očekujemo da će se obezbijediti posao za 100 radnika narednih mjeseci”, dodao je Đokić.

Đokić je, kao predsjednik Socijalističke partije /SP/, rekao je da je u Srpskoj moguće postićiti dogovor vlasti i opozicije i da postoji grupa pitanja oko kojih se moguće usaglasiti i omogućiti normalan rad Narodne skupštine Srpske.

Prema njegovim riječima, prvo treba stvoriti uslove da Narodna skupština Srpske normalno radi i da se nađe način da se poštuju stavovi institucija Srpske o pitanjima o kojima se raspravlja u institucijama BiH.


Energetika.ba / SRNA

: Podijeli sa drugima
  • email Pošalji prijatelju
  • Dodaj na Facebook
image
Specijalizirana kompanija za istraživanje tržišta Zion Market Research objavila je novi izvještaj o globalnom tržištu 'offshore' vjetroelektrana u kojem se one opisuju po vrstama temelja i dubini mora u kojem su instalirane....
opširnije »
image
Na uglu ulica Titova i Alije Isakovića u Sarajevu postavljena je prva biljna fasada, a riječ je o ideji vijećnika općine Centar Denisa Challengera. Kompletan projekat je vodila NVO "Opus" u saradnji sa arhitektonskim studijem "Atelier 01"....
opširnije »
image
Hrvatska i Rusija nastavile su u subotu pojačanu dinamiku bilateralnih odnosa sastankom ministara vanjskih poslova Marije Pejčinović Burić i Sergeja Lavrova na marginama konferencije o sigurnosti u Muenchenu....
opširnije »