Poll: Vjetroelektrane budućnosti
Smatrate li da BiH ima potencijal da postane lider u korištenju vjetroelektrana kao obnovljivog izvora energije?
Home | Vjetroenergija | Čak 11 novih američkih vjetroelektrana

Čak 11 novih američkih vjetroelektrana

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
image Foto: Ilustracija

Kako je izvijestio američki portal 'Renewable Energy World.com', američka energetska tvrtka Xcel Energy najavila je gradnju 11 novih vjetroelektrana u sedam američkih saveznih država.

Elektrane bi trebale biti izgrađeno do 2021. godine, a ukupna snaga će im iznositi 3,38 GW. Time bi se ujedno udio vjetroenergije u Xcelovom energetskom miksu trebao povećati na 35%.

Riječ je o sljedećim projektima: VE Sagamore (522 MW, u Novom Meksiku), VE Hale (478 MW, u Teksasu), VE Bonita (230 MW, također u Teksasu), VE Freeborn (200 MW, u Minnesoti i Iowi), VE Foxtail (150 MW, u Sjevernoj Dakoti), VE Blazing Star 1 i 2 (ukupno 400 MW, u Minnesoti), VE Crowned Ridge (300 MW, u Južnoj Dakoti), VE Lake Benton (100 MW, u Minnesoti), VE Clean Energy 1 (100 MW, u Sjevernoj Dakoti) i VE Rush Creek (600 MW, u Koloradu).

Energetika.ba

: Podijeli sa drugima
  • email Pošalji prijatelju
  • Dodaj na Facebook
image
I Nizozemska će zabraniti automobile s benzinskim i dizelskim motorima...
opširnije »
image
Slovenska vlada prošli je četvrtak odgovorila na zastupničko pitanje o potencijalu gradnje hidroelektrana na Muri, konkretno projektu HE Hrastje-Mota, čiji cilj je multifunkcionalan i uključuje uređivanje Mure i regulaciju podzemnih voda, turističke namjene i sl. ...
opširnije »
image
Slovenska vlada je prošli četvrtak usvojila prijedlog novi Nacionalni plana o uspostavi infrastrukture za alternativna goriva prema kojem će nakon 2030. obustaviti registraciju dizelskih i automobila pokretanih benzinom....
opširnije »