Poll: Vjetroelektrane budućnosti
Smatrate li da BiH ima potencijal da postane lider u korištenju vjetroelektrana kao obnovljivog izvora energije?
Home | Zaštita okoline | Forum Građana Zenice: Katastrofe se rješavaju drakonskim kaznama

Forum Građana Zenice: Katastrofe se rješavaju drakonskim kaznama

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
image Foto: Arhiv

Forum Građana Zenice oglasio se saopćenjem u vezi s tehnološkim incidentom koji je proteklih dana donio novo zagađanje zraka iz proizvodne zone kompanije ArcelorMittal Zenica.

Forum Građana izrazio je negodovanje i razočarenje, kako sa šokantnom emisijom štetnih sastojaka, tako i s vrlo površnim i šturim saopćenjem iz ArcelorMittala.

- Katastrofe se rješavaju drakonskim kaznama i smjenom dijela rukovodstva odgovornog za nastanak istih, uz obavezu da će se učiniti sve da se tako nešto ne ponovi. Smatramo da građani ovog grada imaju pravo na zdrav život, a posebno treba naglasiti da zaslužujemo da budemo zastićeni od strane naših vladajućih organa, koje smo mi birali i kojima smo dali povjerenje - ističu u saopćenju iz Foruma Građana Zenice.

Njihovo negodovanje i razočarenje je "udvostručeno pasivnosću vladajućih i odgovornih institucija i neodlučnošću istih da se protiv prekršitelja poduzmu zakonske mjere".

Oni navode da katastrofa izazvana havarijom u pogonu ArcelorMittala, "koliko god da je štetna, manje boli od osjećaja da su iznevjereni od strane onih koji su postavljeni tu da štite interese građana".

Energetika.ba / FENA

: Podijeli sa drugima
  • email Pošalji prijatelju
  • Dodaj na Facebook
image
Krenulo je polaganje i montaža prekoganičnog dalekovoda koji će povezivati Veliku Britaniju i Belgiju. ...
opširnije »
image
Prije početka rata 2011. Sirija je bila u potpunosti elektrificirana, s 95% kućanstava povezanih na električnu mrežu. ...
opširnije »
image
U srijedu, 27. septembra, u Gradačcu će službeno biti pušteno u rad novoobnovljeno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda koje bi svojim kapacitetom trebalo zadovoljiti potrebe Gradačca u narednih trideset godina, izvijestila je RTV Slon....
opširnije »