Poll: Vjetroelektrane budućnosti
Smatrate li da BiH ima potencijal da postane lider u korištenju vjetroelektrana kao obnovljivog izvora energije?
Home | Zaštita okoline | Vlada TK izdvojila sredstva za projekte iz oblasti zaštite okolice

Vlada TK izdvojila sredstva za projekte iz oblasti zaštite okolice

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
image Hasan Fehratović

Vlada Tuzlanskog kantona usvojila Odluku o dodjeli sredstava Općini Lukavac iz Programa raspodjele namjenskih sredstava za 2017. godinu na ime finansiranja projekta “Proširenje i rekonstrukcija vrelovodne mreže u općini Lukavac”.

Ministar prostornog uređenja i zaštite okolice TK Hasan Fehratović izjavio je na konferenciji za medije da je za ovaj projekat izdvojeno oko 127.000 KM za proširenje rekonstrukcije vrelovodne mreže, što se odnosi na ulicu Školska.

-Nadam da će se ovim projektom smanjivati broj ložišta i samim tim smanjiti emisija štetnih materija u zraku na području ove općine - kaže Fehratović.

Vlada Tuzlanskog kantona usvojila je i Odluku o dodjeli finansijskih sredstava javnim preduzećima koja su kandidovala projekte iz oblasti zaštite okolice. Za ove namjene izdvojeno je 150.000 KM.

Sredstva su namijenjena za pet javnih preduzeća, među kojima su JP 9. septembar, Srebrenik, JP Komunalno, Banovići, JKP Komunalac, Tuzla, JP Komus, Gračanica i JP Vodovod i kanalizacija Srebrenik.

Sredstva su namijenjena za kapitalne projekte i uglavnom je riječ o sufinansiranju kupovine vozila za prikupljanje komunalnog otpada.

Energetika.ba / FENA

: Podijeli sa drugima
  • email Pošalji prijatelju
  • Dodaj na Facebook
image
Tanker sa ruskim tečnim prirodnim gasom (TPG) za SAD napravio je zaokret na svojoj trasi na sred Atlantika, samo dan prije nego što je pošiljku trebalo da isporuči u Bostonu....
opširnije »
image
Grčka nacionalna elektroenergetska kompanija Public Power Corporation (DEI), saopćila je da je blizu dogovora o kupovini Energy Delivery Solutions (EDS), vodeće kompanije za trgovinu električnom energijom u Makedoniji, a koja je aktivna i u Hrvatskoj, a ima portfelj od 2 TWh. ...
opširnije »
image
Tender za izradu turbina za dva nova reaktora u projektu proširenja NE Paks osvojila je mađarska kompanija GE Hungary, podružnica američkog diva General Electric (GE). ...
opširnije »