Poll: Vjetroelektrane budućnosti
Smatrate li da BiH ima potencijal da postane lider u korištenju vjetroelektrana kao obnovljivog izvora energije?
Home | Zaštita okoline | Vlada TK izdvojila sredstva za projekte iz oblasti zaštite okolice

Vlada TK izdvojila sredstva za projekte iz oblasti zaštite okolice

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
image Hasan Fehratović

Vlada Tuzlanskog kantona usvojila Odluku o dodjeli sredstava Općini Lukavac iz Programa raspodjele namjenskih sredstava za 2017. godinu na ime finansiranja projekta “Proširenje i rekonstrukcija vrelovodne mreže u općini Lukavac”.

Ministar prostornog uređenja i zaštite okolice TK Hasan Fehratović izjavio je na konferenciji za medije da je za ovaj projekat izdvojeno oko 127.000 KM za proširenje rekonstrukcije vrelovodne mreže, što se odnosi na ulicu Školska.

-Nadam da će se ovim projektom smanjivati broj ložišta i samim tim smanjiti emisija štetnih materija u zraku na području ove općine - kaže Fehratović.

Vlada Tuzlanskog kantona usvojila je i Odluku o dodjeli finansijskih sredstava javnim preduzećima koja su kandidovala projekte iz oblasti zaštite okolice. Za ove namjene izdvojeno je 150.000 KM.

Sredstva su namijenjena za pet javnih preduzeća, među kojima su JP 9. septembar, Srebrenik, JP Komunalno, Banovići, JKP Komunalac, Tuzla, JP Komus, Gračanica i JP Vodovod i kanalizacija Srebrenik.

Sredstva su namijenjena za kapitalne projekte i uglavnom je riječ o sufinansiranju kupovine vozila za prikupljanje komunalnog otpada.

Energetika.ba / FENA

: Podijeli sa drugima
  • email Pošalji prijatelju
  • Dodaj na Facebook
image
Nakon što je u prethodnoj tender ponudi došao do 10,6 posto dionica u Energoinvest DVI d.d. Sarajevo, vlasnik turske građevinske kompanije Atilla Group Mehmet Attila Atilla najavio je novi pokušaj ovladavanja sarajeskom kompanijom....
opširnije »
image
Cijene nafte kliznule su u četvrtak na međunarodnim tržištima ispod razine od 63 dolara nakon što je u prvi plan izbila bojazan da će veća američka proizvodnja ugroziti nastojanja proizvođača predvođenih Organizacijom zemalja-izvoznica nafte (OPEC) da ograniče višak u opskrbi....
opširnije »
image
Srbija voz", Konzorcijum Šinvoz i kineska kompanija "Zhunu Lokomotive" potpisali su Ugovor o remontu i modernizaciji pet elektromotornih vozova serije 412/416, saopšteno je danas iz "Srbija Voza"....
opširnije »